Boknyhet!

 

 

 

 

Snödroppar

av Elisabeth Svalin Gunnarsson & Gunnel Carlson

 

Beställs från

elisabeth@kulturtradgarden.se

250:- plus frakt

 

 

Snödroppar

– en galantofil kärlekshistoria

 

Gunnel och jag har äntligen fått skriva vår efterlängtade bok om snödroppar.

Vi hoppas du också ska drabbas av galantofil och blir kär i dessa fascinerande och vackra blommor. Välkommen in i vår värld!

 

Ingen blomma är väl så välkommen som snödroppen? Trots sin skira och eleganta skepnad lyckas den borra sig igenom snötäcket och vittna om att det kommer en vår i år också. Trädgårdsentusiaster har därför i århundraden haft en särskild fascination för snödroppen och den har burit många namn, både förknippade med kristlig renhet, målmedvetenhet och blommans färg, form och doft. Men snödroppens resa till den kalla norden börjar långt söderut, i antikens Grekland.

 

I Snödroppar – en galantofil kärlekshistoria, får vi följa snödroppens resa och plats i historien. Vi träffar flera galantofiler (från snödroppens latinska namn, Galanthus) som är extra hängivna åt snödroppar och ser det som sitt livsverk att odla, vårda och studera dem. Ett långt kapitel ägnas naturligtvis åt sorterna, där vi stiftar bekantskap med skönheter som Margaret Biddulph, Spindelstone Surprise och Blewbery Tart. Nästa gång du ser parkens gräsmatta täckt med snödroppar kommer du att känna en oemotståndlig lust att försiktigt lyfta på en blomma och studera dess utsökta detaljer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURTRÄDGÅRDEN AB